ОСТАННІ НОВИНИ

ЦВК скасувала підтверджуючі документи для тимчасової зміни голосування  

Анастасія Мельник

|

Місце голосування перед достроковими виборами у Верховну Раду України, які відбудуться 21 липня, можна змінити до 15 липня включно. При цьому жодних підтверджуючих документів щодо необхідності тимчасової зміни місця голосування надавати не потрібно. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

За словами начальниці відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряни Павлів, Центральна виборча комісія внесла зміни у Постанову щодо тимчасової зміни місця голосування. Відтак процедуру значно спростили.

Фото: ЛОДА

 

«Виборцю необхідно звернутися до відділу ведення реєстру виборців або за місцем своєї виборчої адреси, тобто за місцем реєстрації або за місцем перебування у день виборів та написати заяву з мотивувальною частиною, в якій необхідно вказати причини зміни місця голосування та пред’явити паспорт громадянина України. Жодних підтверджуючих документів щодо необхідності тимчасової зміни місця голосування надавати не потрібно»,  – зазначила Зоряна Павлів.

Вона також розповіла, що Львівщину як місце для голосування обрали 9226 виборців.

У межах Львівської області змінили місце голосування 4306 осіб. Подали заяву про процедуру тимчасової зміни місця голосування 14 членів окружних виборчих  та 10605 членів дільничних виборчих комісій.

Серед тих, хто подав заяви про тимчасову зміну місця голосування (ТЗМГ) і 21 липня обиратиме представників до Верховної Ради на Львівщині 547 виборців з Донецької області, а також 663 виборці, чиєю  попередньою виборчою адресою  було місто Київ.

«Відділи ведення реєстру виборців працюватимуть у суботу та неділю. Прийом громадян здійснюється з 10:00 до 16:00 години з перервою на обід з 13:00  до 14:00 години»,  – наголосила Зоряна Павлів.

Окрім того, вона закликала виборців, які мають намір скористатися правом тимчасової зміни місця голосування, скористатися цим правом у вихідні дні, оскільки у цей час немає черг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *