ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині рятувальники майже добу гасять пожежу торфу

Наталя Дуляба

|

У понеділок, 8 липня, об 11:52 год. до надзвичайників надійшло повідомлення про пожежу торфу у селі Артищів Городоцького району. Наразі займання ліквідувати ще не вдалося. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні ДСНС Львівщини.

 

Пожежа торфу виникла на площі 1000 кв м. Протягом понеділка рятувальники загасили полум’я на території площею 650 кв м. Станом на ранок сьогодні, 9 липня, залишилась ще ділянка площею 350 кв м.

Зазначимо, що такі пожежі важко загасити, адже торф горить повільно й на всю глибину його залягання. Торф може горіти незалежно від напрямку і сили вітру, а під ґрунтом він горить навіть під час помірного дощу і снігопаду.

Відтак мешканців Львівщини закликають бути обережними при поводженні з вогнем на відкритій території. Виникнення великих пожеж можуть спричинити навіть необережно кинутий недопалок, невимушений підпал чи непогашене вогнище. Слід завжди пам’ятати, що вогонь та дим від торф’яних пожеж загрожує життю людей та навколишньому середовищу і призводить до трагічних наслідків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *