ОСТАННІ НОВИНИ

На Левандівці відкрили центр для осіб з інвалідністю

Наталя Дуляба

|

На вул. Роксоляни, 23, що на Левандівці, запрацював новий осередок денного перебування для осіб з інвалідністю віком від 18 до 45 років. Тут молоді люди з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку зможуть упродовж дня отримувати соціальні послуги та вести активний спосіб життя у супроводі фахівців. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Облаштовувати такий осередок денного перебування осіб з інвалідністю на Левандівці почали ще торік, і лише тепер він запрацював повноцінно. У приміщенні площею понад 100 кв м є кімната для занять, кухня, санвузол і технічна кімната. На необхідні ремонти із бюджету Львова витратили більше 930 тисяч гривень.

Зараз цей центр відвідують 11 людей, вони можуть тут перебувати з 09:00 до 17:00 год.

«Тут із молоддю працюють соціальні працівники, психологи, тут вони мають одноразове харчування. Також ми їх супроводжуємо сюди транспортом, тобто усіх візочників маємо можливість довозити до центру… Діти дуже талановиті, хоча мають певні фізичні вади. Вони пишуть вірші, співають, малюють, мають заняття з бісероплетіння, вступають у дебати, орієнтуються у житті міста, держави. Сидячи вдома, все це не розвивається, але якщо вони є в середовищі, серед людей, то це дає свій прогрес. Вони відвідують театр, їздять на концерти, багато подорожують. Ми бачимо результат», – розповіла заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Галина Слічна.

Зараз у центрі для осіб з інвалідністю формують дві підгрупи по 8-9 осіб. Серед послуг – соціальна реабілітація; мистецька програма (література, театр, журналістика, відео); соціально-побутова та трудова реабілітація; психологічна реабілітація; культурно-дозвіллєва діяльність.

Тривалість одного реабілітаційного заняття становить одну годину. Денна тривалість занять – 4 заняття по одній  годині.

Зазначимо, у Львові планують відкрити ще два такі осередки денного перебування для осіб з інвалідністю на вул. Б. Хмельницького, 195 та на вул. В. Великого, 40.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *