ОСТАННІ НОВИНИ

Доба на Донбасі: двоє поранених, четверо травмованих

Соломія Головіна

|

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 28 разів порушили режим припинення вогню. Про це Львівському порталу повідомили у пресцентрі ООС.

 

Як зазначається, з них 12 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, снайперських гвинтівок та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «СХІД» противник 15 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил: два рази поблизу Водяного – з протитанкових гранатометів, снайперських гвинтівок та стрілецької зброї; двічі поряд Богданівки – з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Новотроїцького – з протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету; околиці Миколаївки – з великокаліберного кулемету; три рази в районі населеного пункту Широкине – з мінометів калібру 120 мм, протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; околиці Мар’їнки – з великокаліберного кулемету; поблизу Новоселівки Другої – з гранатометів різних систем; поряд Красногорівки – з великокаліберного кулемету; неподалік Новогнатівки – з протитанкового гранатомету; околиці Павлопіля – з автоматичного гранатомету; поблизу Авдіївки – з протитанкового гранатомету та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ» позиції наших захисників були обстріляні 13 разів:
чотири рази в районі населеного пункту Кримське – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу Новотошківського – з гранатометів різних систем та великокаліберного кулемету; п’ять разів околиці Новолуганського – з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП та стрілецької зброї;
поряд Золотого-4 – з мінометів калібру 120 та 82 мм; неподалік Травневого – з міномету калібру 82 мм та автоматичного гранатомету; в районі населеного пункту Світлодарськ – з міномету калібру 82 мм, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї.

В результаті ворожих обстрілів два українських військовослужбовця отримали поранення, ще чотири – бойове травмування. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям.

За даними розвідки 5 липня двох окупантів знищено та трьох поранено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *