ОСТАННІ НОВИНИ

Реконструкцію вулиці Шевченка планують розпочати ще у 2019 році

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міськради затвердив ескізний проект реконструкції вул. Т. Шевченка. Роботи хочуть розпочати ще цього року, втім основний об’єм передбачений на 2020 рік. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 5 липня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Затверджений проект передбачає реконструкцію вул. Шевченка на ділянці від вул. Хорватської до вул. Залізничної. Ескізний проект майбутньої вулиці у мерії напрацювали на основі обговорень із мешканцями. Всі роботи планують розпочати ще цього року.

Після реконструкції на вул. Шевченка буде різна кількість смуг. Так, на ділянці від вул. Хорватської до вул. Я. Мудрого їх буде дві, від вул. Я. Мудрого до вул. В. Єрошенка – три (у напрямку центру буде відокремлена смуга для громадського транспорту), від вул. В. Єрошенка до вул. Залізничної –чотири (в обох напрямках облаштують окремі смуги для громадського транспорту).

Проїзну частину вулиці залиють асфальтобетоном, місця для парковок замостять бруківкою або глубоколотим каменем. По завершенню реконструкції рух вул. Шевченка як для приватного, так і для громадського транспорту буде двостороннім.

Також на вул. Шевченка облаштують зупинки громадського транспорту з електронним табло, пішохідні переходи, встановлять світлофори.

З обох сторін вул. Шевченка спорудять тротуари шириною не менше 2,25 м, також по обидва боки будуть пролягати велодоріжки, а в напрямку центру – велосипедна смуга.

Під час реконструкції вулиці доведеться зрізати більше сотні дерев, але натомість висадять нові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *