ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада скасувала дозвіл на будівництво скандального житла біля Погулянки

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет міськради Львова скасував видані ТзОВ «Будівельно-інвестиційна група «Прайм» наприкінці 2018 року містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Зеленій, 115-В. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 5 липня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Звести житло на вул. Зеленій, 115-В ТзОВ «Будівельно-інвестиційна група «Прайм» хотіла ще у 2015 році. Однак проти тоді виступили місцеві мешканці, які вважали, що підприємець незаконно присвоїв адресу існуючій споруді.

Так, за цією адресою знаходиться будівля орієнтовною площею 200 кв м. Через неї мерія тривалий час судилася із забудовником, адже право власності було зареєстроване одночасно і за громадою Львова, і за загаданою компанією.

Втім згодом Будівельно-інвестиційна група «Прайм» запропонувала мерії «мирову угоду». І наприкінці минулого року виконавчий комітет таки дозволив фірмі знести існуючу споруду, а на її місці спорудити житло. Проте в обмін на це забудовник мав передати у комунальну власність приміщення такої ж площі у новозбудованому будинку.

Зводити житловий будинок Будівельно-інвестиційна група «Прайм» мала на земельній ділянці площею 0,1 га, яка знаходиться поруч із парком Погулянка.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич зазначила, що згадана будівля досі є спірною, і вона перебуває під арештом.

«Коли ми приймали рішення виконавчого комітету, то на це приміщення був накладений арешт у межах кримінального провадження. Цей арешт наразі не знятий, а приміщення є спірним. Тож виникла необхідність скасувати видані містобудівні умови та обмеження», – розповіла Гелена Пайонкевич.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Будівельно-інвестиційна група «Прайм» заснували у липні 2014 року, а зареєстроване воно саме на вул. Зеленій, 115-В.

Власником компанії є Василь Жуковський, який водночас є засновником ГО «Львівський обласний центр розвитку місцевого самоврядування». Також він володіє підприємствами «Торгцентр-Захід» і «Компоблік», які займається оптовою торгівлею продуктами, комп’ютерами і програмним забезпеченням.

Основний вид діяльності ТзОВ «Будівельно-інвестиційна група «Прайм» вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель, розмір його статутного капіталу становить 150 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *