ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській опері – цикл майстер-класів відомого оперного співака Павла Гуньки

Ольга Лозинська

|

У Львівській національній опері 24-30 червня вперше в Україні відбудеться цикл майстер-класів – Літній Інститут «Мистецька пісня – опера в мініатюрі» оперного співака світової слави, британця українського походження Павла Гуньки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

Інститут завершиться Заключним концертом учасників, що відбудеться 30 червня о 15:00 в Дзеркальній залі Львівської національної опери. Молоді співаки, що виконуватимуть мистецькі пісні під супровід фортепіано українських композиторів Миколи Лисенка, Кирила Стеценка, Якова Степового, Дениса Січинського, Остапа Нижанківського, Стефанії Туркевич, Станіслава Людкевича, представлять публіці не лише досконале виконання творів, але акторське втілення кожної окремої композиції.

Як наголошують у прес-службі Оперного театру, Літній Інститут – це мистецька подія, що стане безцінним досвідом у розвитку молодих професійних співаків і відкриє їм нові грані у розумінні й інтерпретації драматургії, яка закладена в українській мистецькій пісні, допоможе вільно висловити своє «серце, тіло і душу» та об’єднає українські мистецькі пісні в одну досконалу програму, де кожна пісня – це міні-опера, наповнена сюжетом і драматургією.

Учасники Літнього Інституту та концертної програми: Ірина Ключковська, Юрій Григораш, Ірина Семенюк, Галина Піх, Вадим Дарчук, Володимир Шагай, Наталія Юречко, Соломія Городецька.

Довідка

Павло Гунька – автор ідеї Літнього Інституту, має багаторічний досвід роботи на найкращих оперних сценах світу. Він працював з такими видатними диригентами сучасності як Клаудіо Аббадо, Зубін Мета, сер Саймон Реттл, Даніель Баренбойм. Поряд з цим Павло Гунька проводить міжнародні майстер-класи в Україні та Літні Інститути в Королівській музичній консерваторії (Торонто, Канада), в яких демонструє нові можливості інтерпретації української мистецької пісні.

Ілюстрації: Львівська опера

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *