ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбувся Чемпіонат світу з бодібілдингу та фітнесу

Андрій Котенський

|

У Львові відбувся Чемпіонат світу з бодібілдингу та фітнесу WABBA INTERNATIONAL 2019. На домашній арені українські атлети здобули аж 41 медаль. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

На змагання приїхало 314 провідних атлетів світу з 21-ї країни, зокрема представники: Великої Британії, Італії, Греції, Франції, Іспанії, Швейцарії, Німеччини, Білорусі, Польщі, Словаччини, Угорщини, Фінляндії, Португалії, Ізраїлю, Мексики, Гани, Маврикію, Камеруну, Південної Кореї та США.

Серед учасників було 140 українських атлетів. У результаті збірна нашої країни здобула 41 медаль: 11 «золотих», 17 «срібних» та 13 «бронзових».  Відтак Україна посіла перше місце у командному заліку.

На змаганнях також визначили двох найкращих спортсменів. Серед чоловіків у категорії Bodybuilding PRO champion таким став Dudas Adam з Угорщини. А серед жінок судді обрали кращу спортсменку у категорії Miss Bikini PRO chamion – Tapu Ana з Італії.

«Успішне проведення Чемпіонату Європи дозволило нам можливість здобути право проводити цей Чемпіонат Світу. У нас була конкурента боротьба з Афінами та Барселоною, однак нам вдалося привезти цей спортивний захід до Львова. Тепер очікуємо, що у восени 2020 році проведемо ще потужніший турнір – Містер та Міс всесвіту WABBА. Це наша глобальна ціль», – розповів президент WABBА України Святослав Шеремета.

 

Довідка:

WABBA — всесвітня аматорська асоціація бодібілдингу — була створена легендою бодібілдингу, конкурентом Арнольда Шварценеггера, чемпіоном Сержем Нубретом ще в 1975 році після змагань «Містер Олімпія». З того моменту, WABBA стала однією з найбільших федерацій бодібілдингу у Світі. WABBA України була створена 2009 року й сьогодні провадить свою діяльність по всій країні. Найбільшими здобутками федерації є перше командне місце на найпрестижнішому турнірі MR. & MS. UNIVERSE2017 року, та проведення Відкритого чемпіонату Європи WABBA INTERNATIONAL 2018 року у м. Львові.

Фото організаторів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *