У Львові відбулася акція на підтримку політв'язнів

Анастасія Мельник

|

У вівторок, 11 червня, у Львові відбулася акція на підтримку українських політв’язнів, яких незаконно утримує Російська Федерація, внаслідок військової агресії і окупації Автономної Республіки Крим. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

У межах акції на площі перед пам’ятником Шевченку представили інформаційні стенди, що відображають сучасну ситуацію з дотриманням прав людини на окупованій території.

Внаслідок більш ніж 5 років панування на півострові окупаційного режиму сьогодні вже більше 100 політв’язнів Криму утримуються за гратами в російських в’язницях. Переслідування за етнічною і релігійною ознакою, наклепи і психологічний тиск стали нормою для українських громадян, які живуть в умовах окупації.

Вже двічі, 23 березня і 10 червня, в Криму було проведено наймасштабніші за останні роки акції із залякування місцевого населення, які носять всі ознаки етнічних чисток. Одразу в кількох районах півострова силовики російської окупаційної влади проводять обшуки в десятках будинків кримських татар. Затриманих залишають під вартою. Оголошено в розшук десятки людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *