ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні гірники ДП «Львіввугілля» відмовляються спускатися у шахту, – профспілка

Анастасія Мельник

|

Сьогодні, 11 червня, шахтарі ДП «Львіввугілля» зібралися на Вічевій площі у Червонограді (Львівська область), де вимагають віддати їм заборговану зарплату. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України і Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

 

«Ситуація доходить до критичної межі – робітникам не виплачена заробітна плата за березень, квітень і травень поточного року», – написав Михайло Волинець.

За його словами, заборгованість із заробітної плати шахтарям склалася через відсутність ринку збуту вугілля та відсутність державної підтримки вугледобувних підприємств.

«Трудовий колектив ДП «Львіввугілля» з 11 червня відмовляється працювати поки не будуть повністю виконані їхні вимоги, які вони оголосили на Вічевій площі. Серед них: прийняти рішення щодо врегулювання цін на вугілля відповідно до ринку вугілля, негайно виплатити заборгованість із заробітної плати, а також на законодавчому рівні закласти до Державного бюджет на 2019 рік підтримку державним вугільним підприємствам», – зазначив Михайло Волинець.

 Голова профспілки зауважив, що шахтарі стурбовані подальшою долею свого підприємства і вимагають збереження ДП «Львіввугілля», як цілісної державної форми власності.

«Якщо вимоги трудового колективу залишаться не виконаними – 13 червня акція протесту гірників Львівщини відбудеться у Києві», – додав Михайло Волинець.

Як повідомляв Львівський портал, у понеділок, 10 червня, гірники перекрили трасу Львів-Рава-Руська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *