ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні планують провести перепис населення через смартфони

Вероніка Рой

|

Уряд збирається протестувати технологію перепису населення через гаджети – смартфони або планшети – в грудні поточного року. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку Степан Кубів в своєму блозі на LIGA.net.

 

«В якості альтернативи паперовій анкеті ми пропонуємо громадянам самостійно заповнити відповідні дані в електронному кабінеті домогосподарства, наприклад через смартфон. Заповнена інформація буде захищена спеціальним шифруванням, щоб обмежити доступ персональні дані при передачі на центральний сервер», – зазначив він.

За словами Кубіва, для тих, хто не захоче або не зможе самостійно ввести дані в електронній формі, будуть пропонувати відповісти на питання анкети, яка буде у представників команди перепису на спеціальному смартфоні або планшеті.

«Ці дані також захищені і будуть потрапляти на центральний сервер Держстату. В сумі вони дадуть нам розуміння про соціології та демографії регіону, фактичну кількість мешканців та іншу інформацію без її персоналізації», – написав віце-прем’єр.

Він повідомив, що після аналізу ефективності такого способу можна буде провести не тільки перепис населення в 2020 році, але і перейти до наступного етапу – цифровізації інших подібних заходів – від електронних опитувань щодо важливих питань до виборів президента або Верховної Ради через смартфон.

«Головне, що ми вже почали цей процес», – додав Кубів.

У 2020 році заплановане проведення всеукраїнського перепису населення. На Львівщині вже розпочалась підготовка. Як вона триває, в чому особливості перепису, який проведуть наступного року, читайте за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *