ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні за чотири місяці кількість повідомлень про мінування зросла в 2,5 рази

Вероніка Рой

|

За чотири місяці 2019 року до підрозділів Національної поліції надійшло 425 повідомлень про мінування, тоді як за аналогічний період 2018 року — 170. Про це йдеться у відповіді Національної поліції на запит НВ.

 

Як повідомляється, під час перевірки вибухові речовини виявлені не були. Після надходження дзвінка правоохоронні органи просять відвідувачів і працівників звільнити будівлю, яку нібито замінували. Згодом проводиться перевірка. Якщо нічого не виявлено — складається акт.

«Після того, як буде складено акт про відсутність вибухових пристроїв і небезпечних речовин, можна відновлювати роботу. Таким чином, діяльність цих об’єктів паралізується на кілька годин», — йдеться у відповіді прес-служби Нацполіції.

За даними Нацполіції, всього за чотири місяці працівники вибухотехнічних підрозділів виїжджали на обстеження 838 об’єктів за фактом заяви про можливі вибухи, з яких 36 — житлові будинки. Для порівняння: за 4 місяці минулого року експерти оглядали 213 об’єктів, з яких 13 — житлові будинки.

Додамо, що у Львові за останні місяці в рази збільшилася кількість повідомлень про замінування. Детальніше про замінування у місті читайте у матеріалі Львівського порталу: «Обережно, замінування! Від злого жарту до реальної загрози».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *