Самі підпалили, самі загасили. На Львівщині відбулися тактичні навчання з гасіння лісу

Анастасія Мельник

|

Днями у Львівській області відбулися показові пожежно-тактичні навчання із залученням служб цивільного захисту та лісогосподарських підприємств Сколівського району по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у лісовому масиві. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС Львівщини.

 

Навчання з гасіння лісової пожежі та захисту нафтопроводу «Дружба»» відбулися в селищі Дубина Сколівського району. До участі у навчаннях залучили рятувальників 24 ДПРЧ м. Сколе, пошуково-рятувальної частини Загону технічної служби, місцевої пожежної команди НПП «Сколівські Бескиди», добровільних пожежних дружин НПП «Сколівські Бескиди», ДП Сколівське лісогосподарство та Сколівського ДЛГП «Галсільліс», медиків, Сколівський РЕМ, відомчу пожежну команду ЛВДС Сколе філії МН «Дружба» та правоохоронців.


Місце для проведення навчань обрали у зв’язку з тим, що до складу національного природного парку «Сколівській бескиди» входить 6 лісництв. Окрім того, на території парку переважають хвойні насадження, які є легкозаймистими та мають здатність до швидкого поширення вогню. У випадку виникнення лісової пожежі шляхами розповсюдження вогню можуть бути хвойні породи дерев, лісова підстилка, суха трава та чагарники.


Також ця місцевість є стратегічною, адже територією Сколівського лісництва проходить нафтопровід «Дружба».


Відтак, за легендою навчань, близько обіду під час періодичного профілактичного огляду лінії нафтопроводу «Дружба» працівники служби безпеки виявили загоряння лісу на площі 100 кв. м. Через значні пориви вітру пожежа стрімко поширилася лісом та перекинулась у напрямку проходження нафтопроводу. Усі сили рятувальних підрозділів зосередили на гасінні пожежі.

Під час проведення розвідки пожежі в лісових завалах виявили потерпілого з ознаками перелому нижньої кінцівки. За допомогою бензопил рятувальники провели розбір лісових завалів, витягнули потерпілого та наклали йому шину на нижню кінцівку. Далі його транспортували до карети швидкої медичної допомоги.


Також, під час проведення обстеження лісових масивів надійшла інформація про потерпілого, який, перебував на скелястому березі річки Опір та через сильне задимлення, не міг самостійно евакуюватись.

За допомогою рятувальних мотузок потерпілого спустили та на катамарані переправили через річку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *