ОСТАННІ НОВИНИ

НБУ оскаржив рішення про незаконну націоналізацію «ПриватБанку»

Соломія Головіна

|

Національний банк України, сьогодні, 24 травня подав апеляційні скарги на обидва рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо незаконності  націоналізації «ПриватБанку». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НБУ.

 

Як зазначають у НБУ, станом на сьогодні вказані судові рішення не набрали законної сили та не мають жодних правових наслідків.

При цьому наголошується, що Окружний адміністративний суд м. Києва повністю проігнорував: встановлення Національним банком України потреби «ПриватБанку» в його докапіталізації; невиконання «ПриватБанком» та його акціонерами І. Коломойським та Г. Боголюбовим програми фінансового оздоровлення щодо докапіталізації банку, що і стало підставою для віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

«Суд неправильно застосував норми матеріального права щодо суті кредитних ризиків та формування резервів під них та дійшов хибного висновку, що кредитні ризики розраховуються банками виключно за кредитними договорами, за якими є прострочення виконання, а у всіх інших випадках резерви за активними операціями взагалі не мають формуватися. Крім того, суд не зміг надати визначення поняттю «активна операція», прирівнявши його до поняття «невиконана операція», – наголошує НБУ.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *