ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники викрили 1300 кг контрабандної кави та 200 кг сиру

Соломія Головіна

|

Працівники львівської митниці виявили понад 1300 кг кави та 200 кг сиру, які намагалися незаконно провезти в Україну. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області.

 

Так, днями у пункті пропуску для автомобільного сполучення «Шегині –Медика»» під час митного контролю транспортного засобу «Volkswagen Transporter» працівники митниці виявили факт незаконного переміщення понад 200 кг сиру. Його намагався ввезти в Україну громадянин України, 26- річний мешканець Львівщини. Громадянин для перетину кордону обрав смугу руху «зелений коридор», чим засвідчив відсутність у нього товару, який є обмежений для ввезення в Україну.

Під час візуального огляду автомобіля у працівників митниці виникла підозра про можливе переміщення прихованих від митного контролю товарів. Було прийнято рішення про поглиблений огляд транспортного засобу в спеціально облаштованому місці. Там у салоні автомобіля серед особистих речей митники знайшли 216 кг сиру різного найменування.

В іншому випадку, громадянин України, 23–річний мешканець Івано-Франківщини через пункт пропуску «Краковець-Корчова» намагався ввезти 1344 кг розчинної кави. В декларації він вказав, що перевозить вживані меблі. Однак у салоні «Мерседес-Бенц Спрінтер», окрім них, митники знайшли коробки з кавою.

«Громадяни порушили вимоги Постанови Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 р. № 434 «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання» та ст. 378 Митного Кодексу України», – зазначили у прес-службі ГУ ДФС Львівщини.

За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил. Сир та каву вилучено. Справи скерують до суду, який і визначить покарання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *