ОСТАННІ НОВИНИ

Віденські архітектори презентують виставку у Пороховій вежі

Анастасія Мельник

|

У п’ятницю, 17 травня,  о 17 годині у Львівському будинку архітектора  (вул. Підвальна, 4) відкриється виставка, на якій будуть представлені проекти сучасних австрійських архітекторів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

«Будь-який архітектор, ландшафтний дизайнер або урбаніст до 45 років, який має реалізовані проекти у Відні і офіс якого знаходиться у Відні, мав право взяти участь у конкурсному відборі.

Виставка репрезентує вісім нових архітектурних бюро та три нові фірми ландшафтного дизайну з Відня, що були обрані на конкурсній основі командою журі, яку очолював професор Барт Лоотсма», – повідомив голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Богдан Гой.

За його словами, на цій виставці, будуть – інноваційні офісні будівлі, “розумні приміщення” перших поверхів будинків, публічні простори, що розроблені за участі громадськості, зарядні станції із сонячними панелями, футуристичні медичні простори, поліфункціональні житлові та виробничі приміщення, а також мости, що об’єднують країни та культури.

Виставка реалізована у рамках навчальної співпраці поміж Інститутом архітектури Національного університету «Львівська політехніка» (проф. Б.Черкес) і Віденським технічним університетом, Інститутом містобудування і ландшафтної архітектури (д. Андреас Гофер).

На відкритті відбудуться лекції двох представників архітектурних фірм з Відня: Аннегрет Гайдер (AnnegretHaider) з «EinzueinsArchitectur» і Аліси Грюссенгер (AliceGrößinger) з «Idealice».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *