ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові тимчасово заборонили будь-яку обрізку дерев

Наталя Дуляба

|

Допоки у Львові не вирішать проблему варварського обрізання крон дерев, будь-які обрізки зелених насаджень будуть заборонені. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

Сьогодні, 15 травня, у мерії відбулась зустріч, на якій активісти презентували посадовцям світовий досвід обрізки дерев та правильної висадки зелених насаджень.

Як зауважила заступниця директора ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова, фахова та грамотна обрізка є практично невидимою, адже в такому випадку обрізають не більше 25% маси крони.

Відтак міський голова Львова Андрій Садовий доручив чиновникам зайнятись проблемою варварської обрізки дерев і створити спеціальну робочу групу, до якої мають увійти активісти та експерти.

Щодо неякісної обрізки дерев у Львові проведуть службове розслідування, а винних покарають.

Також Садовий заявив, що аби врегулювати ситуацію з зеленими насадженнями у місті, у мерії можуть ввести посаду ландшафтного архітектора Львова.

Зазначимо, нещодавно громадські активісти зареєстрували петицію проти варварської обрізки дерев у Львові. Вона менш ніж за добу набрала необхідні 500 підписів. Відтак найближчим часом петицію має розглянути сесія міської ради.

Фото: Твоє місто

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *