ОСТАННІ НОВИНИ

Затримано екс-керівника Нацгвардії Юрія Аллерова

Анастасія Мельник

|

Сьогодні, 14 травня, Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримало колишнього очільника Національної гвардії Юрія Аллерова та керівника будівельної компанії та оцінювача за фактом заволодіння майна Нацгвардії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НАБУ.

 

Чиновників затримали за підозрою у незаконному заволодінні 81 635 448 грн.

Зокрема, дії екс-командувача Нацгвардії та генерального директора компанії-забудовника кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, оцінювача — ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК  України. Вирішується питання про повідомлення особам про підозру та обрання їм запобіжних заходів.

Слідство встановило, що у 2000-х роках Нацгвардія та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте згодом, у 2016-2017 рр., сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Бориспільська). Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Як повідомляв Львівський портал, у травня Президент України Петро Порошенко звільнив Юрія Аллерова з посади командувача Національної Гвардії України та призначив в. о. командувача Нацгвардії Миколу Балана.

Зазначимо, генерал-полковник Юрій Аллеров командував Національною гвардією України з 30 грудня 2015 року по 7 травня 2019 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *