ОСТАННІ НОВИНИ

Як Львів відзначатиме День вишиванки. Програма заходів

Наталя Дуляба

|

Уже цього четверга, 16 травня, в Україні відзначають День вишиванки. З цієї нагоди і у Львові відбудеться низка святкових заходів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

У четвер львівських левів переодягнуть у вишиванки, на площі Ринок відкриється фотовиставка та діятимуть тематичні фотозони, а також біля Ратуші виступатимуть Львівські фанфари.

«Для кожного львів’янина і кожного українця вишиванка – це не просто символ, який довершує унікальну картину його зв’язку із рідною землею. Насамперед це – жива віра, невидимий клапан серця, завдяки якому воно б’ється, незважаючи на усі історичні перипетії, війни та труднощі. Вишиванка – код нашого народу, його традицій та історії, а також нескорений живий дух, сповнений культурної багатогранності», – зазначив в.о. начальника управління внутрішньої політики міськради Львова Петро Залуга.

День вишиванки у Львові:

з 09:00 – одягання статуй Нептуна, Амфітріти, Адоніса та Діани у вишиванки, вивішування банеру, виставлення тематичної фотозони на площі Ринок;

з 11:00 – створення величезної карти України, яка покаже усю різноманітність вишиванок, які об’єднують нас як українців. Акцію проводить Українська академія лідерства;

з 11:30 – на площі Ринок виступають Львівські фанфари (у вишиванках);

11:30 – найбільшого лева міста, що був встановлений до сторіччя ЗУНР, одягнуть у вишиванку (вул. Городоцька);

12:00 – одягання левів у вишиванки (площа Ринок);

12:15 – відкриття фотовиставки дітей з особливими потребами у вишиванках. На відкритті виставки будуть: Юлія Аронова – голова ГО «Розправлені крила», батьки та діти-моделі фотосесії, п. Софія (фотограф) та п. Марія (адміністратор) фотостудії Art Studio Passage –партнери, які допомагають реалізувати фотовиставку.

«Запрошуємо усіх охочих долучитися до заходів і приходити у вишиванках», – додав Петро Залуга.

Зазначимо,  День Вишиванки в Україні відзначають у третій четвер травня. Цьогоріч це свято припало на 16 травня. У цей день люди одягають барвисті вишиванки навіть на роботу, влаштовують флешмоби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *