ОСТАННІ НОВИНИ

За два тижні на Львівщині у ДТП травмувалися 53 людини

Анастасія Мельник

|

Протягом останніх двох тижнів на дорогах Львівської області у ДТП травмувалися 53 особи, ще п’ятеро загинули. Про це повідомили на брифінгу присвяченому тижню безпеки дорожнього руху, передає Львівський портал.

 

«Щороку у світі помирає близько 1,35 млн людей внаслідок ДТП. Найчастіше гине молодь від 18 до 29 років. А 90% усіх дорожньо-транспортних пригод зумовлені людським фактором», –розповіла директор Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яна Служинська.

За словами начальниці відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у Львівській області Тетяни Капись, з 29 квітня до 8 травня на Львівських дорогах загинуло п’ять осіб, ще 53 людини – травмувалися.

Серед основних причин ДТП фахівці називають: перевищення швидкості, користування смартфоном за кермом, а також вживання алкоголю та наркотичних речовин.

Правоохоронці нагадують, що пристебнутий ремінь безпеки та наявність дитячого крісла у машині може врятувати ваше життя та дитини.

Нагадаємо, протягом 6-12 травня в Україні триває тиждень безпеки дорожнього руху, який проходить в рамках глобального тижня безпеки дорожнього руху (під егідою ООН).

Відтак, для привернення уваги суспільства до питання безпеки дорожнього руху Центр громадського здоров’я МОЗ України до 12 травня проводить флешмоб. Взяти участь може кожен: пішохід, водій, велосипедист та пасажир. Для цього необхідно:

  • зняти коротке відео;
  • продемонструвати на ньому дотримання правил дорожнього руху;
  • закликати інших дотримуватися цих правил;
  • додати хештеги #SaveLives #ЯєБезпека #ЦГЗ #SpeakUp;
  • опублікувати в своїх соціальних мережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *