ОСТАННІ НОВИНИ

З початку року в Україні зафіксували 24 випадки псевдомінування вокзалів

Вероніка Рой

|

Від початку 2019 року зафіксовано 24 випадки псевдомінування вокзалів та двічі надходили повідомлення про вибухові пристрої в рухомому складі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ПАТ «Укрзалізниці».

 

У повідомленні зазначається, що у травні зросла кількість повідомлень про замінування залізничних вокзалів. Так, з 2 по 5 травня 2019 року на номер екстреної служби 102 було отримано анонімні повідомлення про мінування вокзалів та станцій Київ-Пасажирський, Харків-Пасажирський, Львів та Чоп.

«У всіх випадках проводились евакуаційні заходи та пошук вибухонебезпечних пристроїв. На щастя, огляди не виявили небезпечних предметів, і роботу вокзалів було відновлено. Однак при цьому кожного разу злочинці на годину-півтори паралізували роботу вокзалів, згаяли час працівників поліції, завдали незручностей пасажирам, а затримка поїздів склала від 1 до 2 годин», – йдеться у повідомленні.

Також в Укрзалізниці повідомляють, за неправдиві повідомлення про мінування вокзалів, станцій та поїздів загрожує штраф або до семи років позбавлення волі.

Укрзалізниця разом із правоохоронцями попереджає громадян, що такі дії є злочином проти громадської безпеки й порушенням законодавства. Зокрема, у ст. 259 про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності вказано наступне.

«Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від двох до семи років», – додають в Укрзалізниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *