ОСТАННІ НОВИНИ

Визначено 1136 переможців конкурсу мікропроектів на Львівщині. Інфографіка

Соломія Головіна

|

Конкурсна рада з питань реалізації Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Львівській області затвердила 1136 переможців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської облради.

 

За словами заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка, відбулося найважливіше засідання Конкурсної ради, де було затверджено рекордну кількість переможців конкурсу проектів місцевого розвитку – 1136: 1107 проектів-переможців і 29 соціально важливих проектів. «Бажаю усім виконавцям робіт якомога оперативніше розпочати працювати над реалізацією своїх проектів і продовжити традиційність успішності цього конкурсу. Безумовно, за рахунок проектів місцевого розвитку ми не можемо вирішити усіх проблем, але можемо зробити суттєвий внесок у розвиток Львівщини», – зауважив співголова Конкурсної ради Володимир Гірняк.

Як доповів секретаріат Конкурсної ради, 1101 із 1102 потенційних переможців Конкурсу проектів місцевого розвитку у Львівській області надали рішення про бюджетне співфінансування як в частині забезпечення сільських, селищних, міських, ОТГ бюджетів, так і з районних рад. Лише один потенційний переможець – не подав необхідних документів – не підтверджено фінансуванням проект «Закупівля та встановлення дитячого майданчика в с. Деревня Жовківського району». Отож, 1101 потенційний переможець за рішенням Конкурсної ради став переможцем.

Крім того, Конкурсна рада затвердила пропозиції по соціально важливих проектах у розрізі адмінтеродиниць (міста обласного значення і райони) по одному проекту на територію. Загалом 29 соціально важливих проектів. Додаткові кошти у сумі 5 млн грн на ці соцважливі ініціативи планується додати вже на найближчому засіданні сесії облради.

Відтак ці 29 проектів було додано до вже 1101 переможця. А також доплюсовано ще 6 проектів у межах пріоритетів «Обласні заклади» та «Інші пріоритети» за рахунок залишку коштів – 197 тис грн.

Отож, у підсумку в 2019 році маємо 1136 переможців Конкурсу проектів місцевого розвитку загальною вартістю – 302 млн грн, з яких 139,7 млн грн – кошти обласного бюджету.

По територіях від часу оголошення потенційних переможців ситуація кардинально не змінилася. У розрізі адмінтеродиниць – кожне місто обласного значення, кожен район отримали додатково по одному проекту-переможцю.

Ну, і додано до числа переможців 6 проектів у межах пріоритетів «Обласні заклади» та «Інші пріоритети».

Із переліком переможців можна ознайомитися – ТУТ.

Отож, усі 1136 переможців Конкурсу проектів місцевого розвитку після необхідних бюджетних процедур отримають фінансування з обласного бюджету в розрізі адмінтеродиниць для реалізації проектів.

Зауважимо, що до 26 червня переможці мають укласти договори з підрядними організаціями про початок реалізації проекту. В іншому випадку – субвенцію з обласної скарбнички може бути анульовано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *