ОСТАННІ НОВИНИ

Найнижчу зарплату на Львівщині отримують працівники готелів і ресторанів

Наталя Дуляба

|

Станом на березень понад 1 700 підприємств на Львівщині виплачували своїм працівникам зарплату, меншу від встановленого законодавством мінімуму. Найнижчу платню в області отримують працівники ресторанного та готельного бізнесу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС Львівщини.

 

Згідно з даними єдиного внеску за березень 2019 року, меншу від мінімальної зарплату в області виплачували 1 712 підприємств, що становить 4,7% від усіх роботодавців.

Одну з найнижчих середніх заробітних плат у березні виплачували працівникам готельного і ресторанного бізнесу. 16 824 працівники цієї галузі отримували 4 912 грн.

Водночас найбільшу зарплату у березні на Львівщині виплачували працівникам фінансової діяльності та страхування – 12 235 грн, а також працівникам держуправління – 10 685 грн.

«Враховуючи те, що Львівщина є одним із лідерів серед “туристичних” областей України, заробітна плата найманих працівників в галузі готельного та ресторанного бізнесу повинна бути в рази вищою, ніж мінімальна заробітна плата», – наголосили у ДФС і закликали роботодавців виплачувати офіційну і прозору зарплату своїм працівникам.

Середня зарплата у Львівській області станом на березень 2019 року становила 8 022 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *