ОСТАННІ НОВИНИ

Львівського контрабандиста бурштину оштрафували майже на 2,5 мільйона

Наталя Дуляба

|

37-річного мешканця Львівщини, який торік намагався незаконно вивезти до Польщі понад 148 кг бурштину, оштрафували майже на 2,5 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у ДФС Львівщини.

 

Контрабандиста затримали минулого року у пункті пропуску «Смільниця». Через смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор» він намагався самовільно перевезти 148,4 кг бурштину.

Під час поглибленого огляду в автомобілі Mercedes-Benz прикордонники виявили сховок у верхній частині кузова, де й було дорогоцінне каміння.

За цим фактом на 37-річного жителя Львівщини склали протокол про порушення митних правил, а справу скерували до суду. Галицький районний суд міста Львова визнав чоловіка винним і призначив покарання – штраф, розмір якого становить 100% вартості бурштину, тобто майже 2,5 млн грн. Також суд постановив конфіскувати все каміння і автомобіль порушника.

«Зазначену постанову правопорушник оскаржив, однак посадові особи управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії цю справу в суді апеляційної інстанції також виграли», – йдеться у повідомленні.

Фото: ДФС Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *