ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні вперше відзначають День піхоти

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 6 травня, у Збройних Силах України вперше святкують День піхоти. Про це повідомляє Львівський портал.

 

У День піхоти українці вшановують мужність та героїзм воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин та підрозділів Сухопутних військ, які борються за свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

Зазначимо, що такого свята раніше в Україні не було. Відзначати його на державному рівні вирішив Президент Петро Порошенко, видавши 19 квітня цього року відповідний указ. Відтак тепер на всеукраїнському рівні вшановують піхоту – один із найдавніших і найбільших підрозділів ЗСУ.

Як повідомив очільник Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана П. Сагайдачного Павло Ткачук, серед випускників-піхотинців львівського вишу – чотири Герої України (двом із них звання присвоєно посмертно) та 81 лицар вищих державних нагород.

«Сьогодні під час відбиття російської агресії саме на воїнах-піхотинцях лежить найбільший тягар війни. Тож вітаю воїнів-піхотинців із професійним святом. Бажаю стійкості у боротьбі, подальших звитяг і перемог! Слава воїнам-піхотинцям! Слава Україні!», – написав на своїй сторінці у Facebook Павло Ткачук.

Додамо, що 6 травня християни також вшановують святого Юрія або Георгія Переможця, який віддавна вважається покровителем усіх воїнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *