ОСТАННІ НОВИНИ

Держаудитслужба виявила неефективне використання 13 мільйонів відділом освіти Городоцької РДА

Вероніка Рой

|

У відділі освіти Городоцької РДА Держаудитслужба виявила неефективне використання коштів на суму понад 13 млн гривень. Про це інформує прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

 

Як повідомляється, фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели у відділі освіти Городоцької районної державної адміністрації державний фінансовий аудит виконання бюджетної програми «Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми навчальними закладами (в тому числі школою-дитячим садком, інтернатом при школі), спеціалізованими школами, ліцеями, гімназіями, колегіумами» за 2016-2018 рр. і виявили неефективне використання понад 13 млн грн бюджетних коштів, втрати 99,5 тис. гривень та нецільове використання 32,2 тис. гривень.

«Аудитори встановили, що економічна служба відділу освіти не проводила детального аналізу фактичних витрат на утримання малокомплектних загальноосвітніх навчальних закладів, не надавала пропозицій для їх оптимізації. Як наслідок, неефективно використано понад 7,7 млн грн», – йдеться у повідомленні аудиторів.

У Держаудитслужбі навели приклади неефективного використання коштів. Так, упродовж цілого року утримувались посади гардеробників, які доцільно вводити лише на осінньо-зимовий період. Таким чином, неефективно використано у літні та міжсезонні періоди 2016-2018 років 326,3 тис. гривень.

Також, за інформацією відомства, за умови встановлення охоронної сигналізації у загальноосвітніх школах району на оплату послуг з охорони приміщень Управлінню поліції охорони у Львівській області у 2016-2018 рр. відділ освіти витратив би 621,7 тис. гривень. На оплату праці сторожів у той же час витрачено майже 2,2 млн гривень. За розрахунками аудиторів, враховуючи вартість обладнання шкільних приміщень технічними засобами охоронного призначення, неефективно витрачено на охорону шкіл понад 1,5 млн грн.

Окрім цього, аудитори зазначають, що неефективно витрачено 502,4 тис. гривень на утримання котелень для опалення корпусів Бучалівської ЗОШ І-ІІ ст. та Городоцького НВК №2 «ЗОШ І ст. – гімназія». З місцевого бюджету та за рахунок освітньої субвенції витрачено майже 5 млн грн на утримання 309 учнів з інших адміністративно-територіальних населених пунктів області.

За наслідками проведеного дослідження аудиторською групою розроблено 10 пропозицій, спрямованих на поліпшення фінансового стану відділу освіти та більш раціональне витрачання бюджетних коштів.

Про результати аудиту проінформовано Городоцьку РДА та Городоцьку місцеву прокуратуру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *