ОСТАННІ НОВИНИ

В центрі Львова влаштували акцію на підтримку хворих на легеневу гіпертензію

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 5 травня, на площу Ринок прийшли близько дві сотні людей, аби долучитися до акції на підтримку хворих на легеневу гіпертензію. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради Львова.

 

Учасниками акції стали в основному хворі на легеневу гіпертензію, їхні сім’ї та друзі, а також волонтери, представники влади міста. Під час заходу львів’яни брали участь у музичній руханці, ярмарці та благодійній лотереї.

На ярмарку, який триватиме впродовж дня, всі охочі можуть випити запашної кави та чаю, скуштувати домашню випічку від українських господинь, а також придбати ексклюзивні сувеніри ручної роботи. А під час благодійної лотереї кожен учасник за грошовий внесок зможе отримати квиток та взяти участь у розіграші призів. Всі отримані кошти скерують на діяльність Благодійного фонду «Сестри Даліли».

Завершаться заходи активностями в межах кампанії «Корок життя». Передбачене сортування та конкурси із пластиковими корками, для дітей діятиме окрема весела локація.

Зазначимо, що Легенева гіпертензія – це рідкісне захворювання легень, яке швидко прогресує. Постійними супутниками та симптомами є задишка, швидка втома, втрата свідомості, біль за грудиною, синюшний колір шкіри, набряки. Ця хвороба є невиліковною, але від вчасної діагностики залежать прогнози і вартість лікування (40 000-120 000 грн. у місяць пожеттєво).

Соціальна кампанія «Корок життя» – безстрокова соціальна кампанія діє з 2015 року та полягає у зборі пластикових корків, які потім здають, а за виручені кошти купують ліки чи медичне обладнання для хворих на легеневу гіпертензію.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *