ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові викрили підпільний конвертаційний центр, який у місяць заробляв 500 мільйонів

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили у Львові незаконний конвертаційний центр, який працював протягом 2018-2019 років і за допомогою податківців отримував тіньовий прибуток у великих розмірах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі територіального Державного бюро розслідувань.

 

«Викрито протиправну схему виведення у тіньовий сектор безготівкових коштів підприємств реального сектору економіки та державних коштів шляхом конвертації їх у готівку внаслідок організації незаконного формування податкового кредиту. Такі дії завдали шкоди економічним інтересам держави у особливо великих розмірах», – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, місячний тіньовий обіг цього конвертаційного центру складав понад 500 мільйонів гривень.

За цими фактами відкрито кримінальні правопорушення за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) та  ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України (фіктивне підприємництво, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі).

Слідчі Державного бюро розслідувань спільно з НАБУ та СБУ вже провели обшуки в приміщенні ДФС Львівщини і на об’єктах, які використовували організатори транзитно-конвертаційного центру для акумулювання готівки.  Під час обшуків відповідні речові докази вилучені.

Наразі встановлюються службові особи ДФС Львівщини, причетні до незаконної схеми, а також інші особи, що мають стосунок до роботи конвертаційного центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *