Львів’ян запрошують на майстер-клас майстрині, яка майже півстоліття займається гончарством

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 7 травня, у Музеї етнографії та художнього промислу, що на просп Свободи, 15, відкриється виставка кераміки Ганни Драголюк – майстрині, яка займається гончарством уже майже 50 років. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Виставка «Гончарна пісня Ганни Драголюк» приурочена до 70-річного ювілею майстрині.

«Традиційне рукотворне гончарство нині є рідкісним явищем в усьому світі.  Ганна Стефанівна Драголюк гончарувати почала з 23 років. Згодом очолила Миколаївський керамічний цех і 35 років була його незмінним керівником. Після занепаду цеху, у 2000 році, майстриня відродила його діяльність. Гончарні вироби сертифікуються як екологічно чисті, без шкідливих хімічних сполук», – йдеться у повідомленні.

Відкриття виставки заплановане на 16:00 год. У програмі – театралізоване дійство «Коли народжується глина», а також майстер-клас на гончарному крузі Ганни Драголюк.

Зазначимо, експозиції Музею етнографії та художнього промислу працюють щодня, крім понеділка, з 12:00 до 17:30 год. Вартість квитка для дорослих становить 40 грн, пільговий (учні, студенти та пенсіонери) – 20 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *