ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни просять обмежити у часі струменеве латання ям на дорогах

Наталя Дуляба

|

Львівську міську раду просять встановити часові обмеження на ямковий ремонт доріг струменевим методом, який зазвичай проводять під час руху транспорту. А це пошкоджує автомобілі. Відповідну петицію зареєстрували у Єдиній системі місцевих петицій, передає Львівський портал.

 

Автор петиції Ігор Кідик зазначає, що з Відомчмі будівельні норми України встановлюють певні обмеження щодо ямкового ремонту струменевим методом. Після того, як ями залатають, протягом перших двох тижнів швидкість транспорту на відновленій дорозі має становити не більше 40 км/год.

«Фактично у Львові такий ремонт здійснюється у денний період підчас інтенсивного руху автомобілів. Це призводить до масових пошкоджень транспортних засобів камінцями (щебенем дрібної фракції), які вилітають з пневмо-гідравлічної гармати та з-під коліс транспортних засобів, а також до налипання смоли (бітумомінеральної суміші) на автомобілі, яка руйнує лакофарбове покриття», – йдеться у тексті петиції.

Відтак автор закликає, аби міськрада Львова встановила часові обмеження на латання ям струменевим методом, а також встановила дорожні знаки, які попереджають водіїв про обмеження швидкості.

«Заборонити проводити ямковий ремонт доріг струменевим методом із застосуванням бітумних емульсій на території Львова у часових проміжках 07:00 – 22:00, зобов’язати встановлювати дорожні знаки з обмеженням швидкості до 40 км/год протягом 14 днів після виконання таких ремонтних робіт», – наголошує Ігор Кідик.

Для того, щоб мерія розглянула цю петицію, потрібно зібрати 500 голосів. Станом на сьогодні, 4 травня, під нею підписались уже 169 людей. Збір підписів триватиме до початку червня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *