ОСТАННІ НОВИНИ

«ЛОРТА» модернізує українську артилерію

Анастасія Мельник

|

Сьогодні, 3 травня, перебуваючи у Львові Міністр оборони України Степан Полторак оглянув «Комплекс автоматизованого управління «Оболонь-А», яке модернізувало підприємство Державного концерну «УкрОборонПром»: ДП «Львівський Державний завод «ЛОРТА». Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу з місця події.

 

«Комплекс автоматизованого управління «Оболонь-А» на 30-40 % підвищить можливості артилерійських підрозділів Збройних сил України. Оскільки він буде більш мобільним та ефективним, а також підвищить можливість вогневого ураження противника, а також живучість екіпажів», – наголосив міністр.

За словами керівника Західного регіонального медіа-центру Міноборони Олександра Поронюка, в оновлених можливостях артилерійського комплексу важливу роль відіграв «Львівський Державний завод «ЛОРТА», який повністю модернізував начиння бронетехніки.

«Внутрішнє комплектуюче бронетехніки у нас було ще радянських часів, а зараз воно проходить повну модернізацію на нашому Львівському заводі. Відтак, ставиться абсолютне сучасне обладнання, яке не має жодної запчастини країни-агресора», – зазначив Олександр Поронюк.

Як додав Міністр оборони України Степан Полторак, після успішного завершення випробувань комплекс буде прийнятий на озброєння, а також розпочнуть його серійне виробництво.

Як повідомляв Львівський портал, у серпні 2018 року Господарський суд Львівської області частково задовільнив позов військової прокуратури Західного регіону України та вирішив стягнути з ДП «Львівський державний завод «Лорта» 5 172 186,32 грн за зрив державного замовлення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *