ОСТАННІ НОВИНИ

6 травня до Львова з’їдуться військові письменники з усієї України

Наталя Дуляба

|

6-8 травня у Львові відбудеться перший в Україні Форум військових письменників, під час якого всі охочі зможуть поспілкуватися із літераторами та придбати їхні книги. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Участь у форумі візьмуть 20 військових письменників, 18 із яких приїдуть до Львова з інших областей України. Упродовж трьох днів події форуму проходитимуть у різних локаціях, зокрема  в обласній бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука, в ЛНУ ім. Івана Франка, Будинку офіцерів, в Академії сухопутних військ.

Як розповіла директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука Тетяна Пилипець, у бібліотеці презентують усі книги авторів, тож кожен охочий зможе їх придбати.

«Мені приємно, що бібліотека є однією з локацій форуму, і що бібліотекарі стали волонтерами . Усі дні у бібліотеці можна побачити доробок наших гостей і придбати їх. Усі автори – літературні зірки сучасної військової прози та поезії», – зазначила Тетяна Пилипець.

6 травня о 12:00 год. в Італійському дворику, що на площі Ринок, 6, відбудеться кава-зустріч із військовими письменниками, тож усі охочі зможуть поспілкуватися з авторами.

Також військові письменники поїдуть у райони області, де презентують свої книги і поспілкуються з читачами.

«Приємно, що Львівщина стає столицею військової книги. Хлопці і дівчата, які пройшли війну, пишуть історію сучасної мовою, акцентуючи на переживаннях людей, які пройшли через війну. Письменники поїдуть у Дрогобич, Моршин, Миколаїв, Новий Розділ, Яворів та в інші міста», – пояснив керівник Західного регіонального медіацентру Міністерства оборони України Олександр Поронюк.

Серед авторів проекту – військовий журналіст зі Львова, учасник АТО Влад Якушев, який нещодавно видав свою книгу «Карателі».

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *