ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанту університету внутрішніх справ, який на Сколівщині скоїв смертельну ДТП, «світить» до 8 років тюрми

Наталя Дуляба

|

Слідчі з’ясовують всі обставини смертельної аварії, яку у Сколівському районі скоїв курсант Львівського державного інституту внутрішніх справ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

 

Під час перевірки попередньо встановлено, що хлопець, керуючи приватним автомобілем, не впорався із керуванням та в’їхав у запарковану обабіч дороги автівку. Після цього автомобіль курсанта відкинуло на зустрічну смугу руху, де знаходились 19-річний хлопець та 17-річна дівчина.

Потерпілого хлопця з відкритою черепно-мозковою травмою доправили у реанімацію, а дівчина від отриманих травм загинула на місці ДТП.

«Сам водій внаслідок зіткнення також діста травми та був доправлений у лікарню для проведення операції. За попереднім висновком лікарів, курсант був тверезий. Наразі лікарі забороняють слідчим спілкуватися з ним. Щойно стан водія покращиться, слідчі ДБР проведуть з ним усі необхідні процесуальні та слідчі дії», – йдеться у повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *