ОСТАННІ НОВИНИ

Супрун розповіла, чи готова очолювати МОЗ після парламентських виборів

Соломія Головіна

|

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун сподівається на підтримку новообраним Президентом України Володимиром Зеленським медреформи. Про це вона розповіла у інтерв’ю DW.ua.

 

«Коли відбуваються вибори, то дуже часто лунають висловлювання, які, можливо, не віддзеркалюють ті речі, що відбудуться після виборів. Після виборів від команди Зеленського ми почули, що є підтримка реформ, що вони би хотіли подивитися, як вони відбуваються, можливо, дати якісь поради. Ми готові презентувати зміни, але наполягаємо на тому, що вони вже розпочаті і незворотні. Що другий етап реформи розпочинається цього літа, а третій, останній, щодо зміни фінансування, – від 2020 року», – сказала вона.

На питання про те, чи погодиться вона очолити МОЗ, якщо новообраний президент запропонує, Уляна Супрун відповіла:

«Залежно від того, хто буде в уряді. Бо якщо в уряді будуть люди, які блокуватимуть зміни, які ми впроваджуємо, то як можна працювати з людьми, які мають протилежні ідеї?».

Уляна Супрун зазначила, що її кандидатуру в уряд подали представники нинішньої коаліції. Але, як вона зауважила, готова співпрацювати із будь-якою конструктивною політичною силою.

«Але ми часто говоримо, що багато справ, які стосуються охорони здоров’я, вони – трохи поза політикою, бо люди хворіють незалежно від політичної ситуації, а ми маємо всім допомогти і надати якісні медичні послуги. Ми будемо стежити за тим, що відбуватиметься упродовж наступних шести місяців, і готові співпрацювати із будь-якою конструктивною політичною силою, щоб пояснювати хід реформ і забезпечити галузі необхідне фінансування», – зазначила вона.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *