ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко привітав Зеленського з перемогою на виборах та домовився про зустріч з ним

Вероніка Рой

|

Чинний глава держави Петро Порошенко подзвонив до Володимира Зеленського і привітав його з офіційними результатами виборів, які сьогодні оголосила Центральна виборча комісія. Про це йдеться на офіційній сторінці у Facebook Петра Порошенка.

 

За його словами, під час телефонної розмови домовилися зустрітися найближчим часом.

«Суперництво на виборах – у минулому. Ми не маємо дати Путіну шансу скористатися перехідним періодом в Україні, демократичним процесом передачі влади. Розраховую на підтримку цієї позиції обраним Президентом», – зазначив Петро Порошенко.

Також він зазначив: «Зараз ми маємо продемонструвати усім нашим партнерам єдину українську позицію в той час, коли роздаванням російських паспортів на окупованих територіях Кремль здійснює черговий етап гібридної війни проти України. В такий спосіб Путін готує обґрунтування нового витка військової агресії під приводом нібито захисту прав громадян Росії».

Окрім цього, Петро Порошенко повідомив, що Російська Федерація заслуговує на істотне посилення санкцій проти неї.

«Це питання буде головним, чому присвячу останні тижні своїх президентських повноважень. Але продовжити і завершити вирішення цієї проблеми – це вже відповідальність нового президента. Тому вважаю, що ми мали би скоординувати наші зусилля», – додав він.

Нагадаємо, сьогодні ЦВК оприлюднила офіційні результати виборів президента. За даними остаточних результатів виборів президента шоумен Володимир Зеленський майже на 48,77 відсоткових пунктів випередив Петра Порошенка у другому турі.

Відео: Facebook-сторінка Петра Порошенка

Фото: АП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *