ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко помолився на Личаківському кладовищі та прогулявся Шевченківським гаєм

Соломія Григор'єва

|

Президент України Петро Порошенко з дружиною та молодшим сином приїхав з офіційним візитом до Львова: віддав шану загиблих Героям та повеселився на гаївках в музеї народної архітектури і побуту, передає Львівський портал.

 

Перш за все він відвідав Личаківське кладовище, де вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблий бійців АТО. Особливу шану він висловив генералу Сергію Кульчицькому та полковнику Андрію Соколенку.

Президент, керівництво міста і області поклали квіти і помолились біля могил Героїв Небесної Сотні, та поспілкувалися з родинами загиблих. Згодом всі присутні перейшли на поле почесних поховань № 76, де вшанували воїнів-Героїв, котрі загинули в зоні проведення АТО/ООС. Після завершення молитви курсанти пройшли почесною вартою.

Президента України також супроводжував начальник Львівського гарнізону генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Згодом військовослужбовці роти почесної варти Національної академії сухопутних військ пройшли урочистим маршем перед Президентом України – Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Після того глава держави пішов прогулятись Шевченківським гаєм, де на нього чекало вже сотні львів’ян, щоб зробили фото. Петро Порошенко нікому не відмовляв у фотографії, сам  робив селфі.

«Львівщина завжди вирізнялась особливою національною патріотичною позицією, активністю у диктуванні та просуванні національної ідеї. Дякую львів’янам за активну позицію та підтримку», – зазначив Президент.

Потім він долучився до гаївкових дійств «Воскресіння єднає».

«Якщо ви не були в Шевченківському гаю, якщо ви не знаєте, що таке Поливаний понеділок, то ви не знаєте України», — сказав під час виступу Петро Порошенко.

Фото: ЛМР і ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *