ОСТАННІ НОВИНИ

У Зеленського заговорили про розпуск Ради

|

У команді переможця другого туру виборів президента Володимира Зеленського заявили, що в рамках Конституції, теоретично можливий розпуск парламенту, після інавгурації кандидата. Про це в ефірі «Право на владу» заявив речник штабу Зеленського Дмитро Разумков.

 

«В рамках діючої Конституції, якщо це буде дозволено, то теоретично так. Особливо після подій, які відбувалися в останні дні, пов’язанні зі спробою урізати повноваження», – відповів він на питання, чи розпустить Зеленський парламент.

Також Разумков розповів про можливе скасування посади президента. За його словами, у Зеленського не планують нічого скасовувати, тому що Україні потрібен гарант Конституції.

«Це дуже важливо і для країни, і для людей мати персоналію, яка вибирається на загальних виборах. Це раз. Два – у нас повинен бути гарант Конституції. Реальний гарант Конституції, який буде захищати права і свободи громадян цієї країни. Це потрібно для балансу вертикалі влади», – пояснив Разумков.

Як відомо, парламентські фракції «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» заявили, що проведення дострокових виборів до Верховної Ради є незаконним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *