ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині чоловік намагався підкупити митника

Соломія Григор'єва

|

Працівник Львівської митниці відмовився від 100 доларів хабара, які йому пропонували за більше 100 кг неоподаткованих продуктів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС Львівщини.

 

Сьогодні, 25 квітня, під час митного оформлення громадянин України намагався надати неправомірну вигоду в сумі 100 доларів США та 500 гривень посадовій особі підрозділу Львівської митниці ДФС. Вказані кошти громадянин пропонував за переміщення продуктів харчування загальною вагою близько 113 кг понад визначені законом норми. Посадова особа митниці від такої пропозиції відмовилася та повідомила про це працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції Львівської митниці ДФС. У подальшому вони викликали працівників слідчо-оперативної групи Національної поліції для документування правопорушення.

Розпочато досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду). За вчинення такого протиправного діяння, громадянину загрожує штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *