ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія проведе комунікації у промзону, де працюватиме компанія, до якої був причетний заступник Садового

Наталія Дуляба

|

Львівська міськрада власним коштом проведе комунікації у промисловій зоні «Сигнівка», де нещодавно 15 га землі придбало ТзОВ «Дунапак Пекеджінг Ленд» під власне виробництво. До фірми-засновниці цієї компанії раніше мав стосунок заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Сьогодні, 25 квітня, сесія міськради Львова надала ЛКП «Львівсвітло» земельну ділянку площею 0,25 га на вул. Північній у промисловій зоні «Сигнівка». Тут комунальники мають встановити трансформаторну підстанцію.

Зазначимо, що поруч знаходиться ділянка, яку у лютому цього року на аукціоні придбало ТзОВ «Дунапак Пекеджінг Ленд» за 85,5 мільйона гривень. На ділянці площею 15 га компанія облаштує своє виробництво і створить 300 нових робочих місць.

Ділянка, яку купило ТзОВ «Дунапак Пекеджінг Ленд»

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Дунапак Пекеджінг Ленд» створили лише кілька місяців тому – у січні 2019-го. Підприємство займається виробництвом гофрованого паперу і картону, паперової та картонної тари.

Засновником ТзОВ «Дунапак Пекеджінг Ленд» є компанія «Дунапак-Україна», яка входить в австрійський холдинг Prinzhorn Holding, що є лідером ринку з виробництва гофротари в Центральній та Східній Європі. З 2010 по 2017 роки комерційним і виконавчим директором «Дунапак-Україна» був теперішній заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків.

Водночас у прес-службі міськради повідомили, що встановлення комунікацій на згаданій ділянці є частиною Програми перспективного розвитку промислових зон Львова, зокрема й «Сигнівки». Мета цієї програми – покращити інфраструктуру всієї промислової зони міста.

«Покращена інфраструктура має забезпечити створення 8−12 тисяч нових робочих місць на території близько 92 га, а також забезпечити щорічні надходження до місцевого бюджету розміром більше, ніж 200 млн грн на рік», – наголосили у мерії.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що місто навпаки має пишатися тим, що ТзОВ «Дунапак Пекеджінг Ленд» купило ділянку на Сигнівці за таку «космічну суму» – 85,5 млн грн.

«Інвестор пішов сюди, до Львова. І тут є велика заслуга Геннадія Васьківа, який раніше працював у компанії «Донапак». Він надав імпульс, привів його до нас. Якщо ми не проведемо комунікації, тоді ті кошти, за які вони (ТзОВ «Дунапак Пекеджінг Ленд» – ред) купили ділянку, доведеться повернути і вибачитися. У цілому світі, коли йде продаж за такою ціною, земля продається вже з підведеними комунікаціями. Це такі ринкові умови у світі», – підкреслив Андрій Садовий.

Під час обговорення депутати наголошували, що комунікації мерія вирішила проводити не для всієї промислової зони «Сигнівка», а для конкретного інвестора. Незважаючи на жваві висловлювання у сесійній залі, «за» відповідну ухвалу проголосували 43 депутати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *