ОСТАННІ НОВИНИ

Хто не підтримав закону про мову

Андрій Котенський

|

Стало відомо, хто із нардепів не підтримав Закон № 5670-д  «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Поіменне голосування опубліковано на сайті ВРУ.

 

За результатами поіменного голосування, у другому читанні та в цілому закон про мову підтримало 278 нардепів із 348 присутніх у залі. Проти виступили 38 нардепів, утрималися – 7, а ще 25 не проголосували.

Фракція партії «Блок Петра Порошенка» віддала за закон 106 голосів. У той же час 29 членів БПП своїх голосів не дали. Серед них 7 осіб не голосували, або утрималися.

Фракція Політичної партії «Народний фронт» віддала 66 голосів за закон про мову, 12 «фронтовиків» були відсутні, а двоє утрималися.

Серед 61 позафракційних депутатів свої голоси за віддали 37 нардепів. Проти:5; Утрималися:3; Не голосували:3; Відсутні:13.

Саботували закон про мову колишні регіонали – фракція «Опозиційний блок». Із 38 осіб – жоден не підтримав цього доленосного закону. Серед них представник Львівщини Ігор Шурма значився як відсутній, а Тарас Козак взагалі проголосував проти.

Фракція «Самопоміч» віддала за закон про мову 21 голос. Четверо нардепів фракції були відсутніми.

Ще одна група вихідців із «Партії регіонів» (а сьогодні партія «Відродження») віддала за мову всього 4 голоси, тоді як 20 осіб намагалася провалити проект.

Одностайними у своєму рішенні були «радикали». Усі 21 нардеп від фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» підтримали закон про мову.

Ще 16 голосів додала «Батьківщина» на чолі із Юлією Тимошенко. Водночас 4 представники фракції були у цей день відсутніми.

З групи «Волі народу» закон про мову підтримало семеро нардепів. Четверо не голосували, а 8 були відсутніми.

Як відомо, зі слів нардепа від фракції «Народний фронт» Тетяни Чорновол, Сергій Лещенко утік під час сьогоднішнього, 25 квітня, голосування за закон про мову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *