ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть бізнесмена, який нажився на реконструкції народного дому

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства, якого обвинувачують у привласненні бюджетних коштів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

 

Встановлено, що керівник фірми, з якою сільська рада уклала договір на виконання робіт із реконструкції народного дому, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс недостовірні відомості до документів щодо вартості та обсягу виконаних робіт.

Зловмисник надав сфабриковані документи до органу місцевого самоврядування, після чого підприємству було перераховано понад 1,3 млн грн бюджетних коштів.

«Так, завищивши обсяги виконаних робіт на суму у понад 74 тисячі гривень, підприємець незаконно заволодів грошима», – йдеться у повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

У ході досудового розслідування територіальній громаді повністю відшкодували майнові втрати.

Максимальний термін покарання, що загрожує зловмиснику, –  до 5 років ув’язнення та трирічне позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *