ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові концертом ушанують пам’ять легенди українського джазу Ігоря Хоми

Андрій Котенський

|

У Львівській філармонії відбудеться концерт «Срібне коло», приурочений до 90-річчя з дня народження легенди українського джазу Ігоря Хоми. Про це Львівському порталу повідомили організатори концерту.

 

За їхніми словами, цього вечора вперше у виконанні відомого джазового гурту «ShockolaD» прозвучать легендарні джазові твори І. Хоми. Орест Цимбала, Богдан Цісінський, Оксана Трух, Вікторія Сивоус, Роман Ковальчук, Дарія Кудрик, Дарина і Богдана Бурнос, тріо «Sister’s Voice» виконуватимуть його естрадні пісні.

Окрім того, у фойє філармонії можна буде оглянути фотовиставку «Ігор Хома та ансамбль «Medicus», а також придбати диск «Ігор Хома – Український джаз».

Концерт відбудеться 1 травня об 19:00.

Довідково

Ігор Хома – легенда українського джазу, засновник української школи джазової музики, автор джазових п’єс та імпровізацій, естрадних пісень, організатор і керівник ансамблю «Medicus».

Народився 29 квітня 1929 року в Кракові. Закінчив Львівський медичний інститут. Захистивши кандидатську дисертацію (1964), став викладачем медінституту, де працював до кінця свого життя.

Ігор Хома у далеких вже 1950-70-х роках формував українську школу джазової музики, створивши у Львові перший, після Другої світової війни, український джазовий оркестр. Неоціненна заслуга І. Хоми в тому, що він розвивав імпровізаційний джаз на основі українського мелосу, відважно пропагуючи наш джаз тоді, коли радянська влада знищувала все, що «пахло» українським націоналізмом.

Відійшов у вічність 14 жовтня 1984 року…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *