ОСТАННІ НОВИНИ

Необхідно приймати закони про імпічмент та недоторканість і змінювати політичну систему влади, – нардеп

Наталя Дуляба

|

Ініціативи лідера президентських виборів в Україні Володимира Зеленського щодо прийняття законів про імпічмент президента та недоторканість депутатів є правильними, адже необхідно негайно змінювати політичну систему влади в Україні. Про це заявив напередодні народний депутат України, львів’янин Ігор Васюник під час ток-шоу на одному з телеканалів, передає Львівський портал.

 

«Щодо тих ініціатив, про які говорить Володимир Зеленський. Я буду тільки аплодувати, якщо він внесе якомога раніше закон про імпічмент, якщо він внесе закон про недоторканість депутатів і Виборчий Кодекс. Це треба приймати і змінювати політичну систему влади», – заявив парламентар.

За словами Ігоря Васюника, Верховна Рада станом на зараз є абсолютно дієвою.

«Конституційна більшість приймає важливі для нашої держави рішення. Найголовніше, що цій Верховній Раді треба зробити: цього тижня прийняти закон про українську мову. Я буду гордитися тим, що я є депутат цього скликання, цієї Верховної Ради, яка прийме цей закон. Закон про мову я відстоюю ще з 2012 року, коли став народним депутатом», – наголосив нардеп.

Також Ігор Васюник поділився думками стосовно того, у наскільки жорсткій опозиції опиниться після передачі повноважень чинний Президент Петро Порошенко:

«Чи буде Петро Олексійович йти в жорстку опозицію? Я думаю, він буде формувати серйозну команду і буде йти в опозицію. Наскільки буде вона дієва? З ким він піде в цю опозицію? Чи далі з Кононенком, Грановським і Кропачевим, чи з молодими ініціативними людьми з громадянського суспільства? Побачимо».

Присутній у студії народний депутат України Тарас Батенко своєю чергою наголосив, що «підтримка нового президента у парламенті буде, але вона буде нестабільна і несерйозна».

Своєю чергою народний депутат України VII скликання, резонер Юрій Михальчишин прогнозує фракційні міграції у парламенті після приходу на посаду президента Володимира Зеленського:

«Я не здивуюся, якщо вже зараз відбудуться переходи з одної фракції в іншу: коли буде формуватися ситуативна пропрезидентська більшість під нового главу держави. Який, мабуть, одразу захоче переформатувати парламент і очевидно робитиме це у стилі вкрай гострому, наступальному, активному і буде сподіватися на своєрідний бліц-кріг – блискавичну війну».

Відео: програма «Говорить Львів» на телеканалі НТА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *