ОСТАННІ НОВИНИ

Мовна ідентичність у нашій країні зараз має стати титульною, – журналіст

Наталя Дуляба

|

Зараз мовна ідентичність має бути на першому місці в Україні. Про це заявив напередодні письменник та журналіст Остап Дроздов під час ток-шоу на одному з телеканалів, передає Львівський портал.

 

«Те, що приходить Зеленський, – це величезний виклик. Україна буде постійно в небезпеці, поки генерація малоросів доларово-єврових не стане істеблішментом. Якщо ви далі будете свою українську мову залишати у купе поїзда, коли приїдете в Київ», – заявив Остап Дроздов.

«Я свідком такого сотні раз був. Тільки приїхав у Київ, а воно вже: «Да? Шо? Чєво? Тєлік. Тьолка». Давайте так, з цим треба покінчувати. Мовна ідентичність у нашій країні зараз має стати титульною», – наголосив він.

За словами присутнього в студії народного депутата України, львів’янина Ігоря Васюника, «у парламенті йдуть розмови, що Зеленський – російськомовний патріот України».

«Таких як він багато, і вони теж воюють на Сході і захищають Україну. І це важливо. Але російськомовний патріот мусить зрозуміти, що українська мова, культура, українська ідентичність, українські цінності є фундаментом української держави. Бо тільки українська Україна зможе перемогти ворога», – підкреслив Ігор Васюник.

Як повідомляв Львівський портал, у неділю, 21 квітня, відбувся другий тур чергових виборів Президента України. Главу держави українці обирали з-поміж чинного Президента Петра Порошенка та шоумена Володимира Зеленського.

ЦВК вже опрацювала більше 95% голосів українців. У президентських перегонах впевнено лідирує Володимир Зеленський, який набрав 73,16% голосів, а Петро Порошенко – 24,52%.

Натомість Порошенко впевнено переміг свого опонента на закордонному виборчому окрузі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *