ОСТАННІ НОВИНИ

Українців серед загиблих в терактах на Шрі-Ланці нема, проте МЗС просить бути пильними

Соломія Григор'єва

|

За попередньою інформацією Посольства України в Індії, громадян України серед постраждалих у терактах на Шрі-Ланці немає. Українцям, які зараз знаходяться на острові, рекомендували пильно стежити за новинами та уникати місця масового скупчення людей. Про це повідомив департамент консульської служби МЗС України, передає Львівський портал.

 

Відзначається, що низка вибухів, що сталися 21 квітня в столиці Шрі-Ланки місті Коломбо та його передмістях, спричинили чисельні жертви серед мирного населення та іноземних туристів. Зокрема, за даними Newsfirst, загинуло 207 осіб. Загинули громадяни Великої Британії, Нідерландів, Португалії та США.

«Громадянам України, які перебувають в Шрі-Ланці, рекомендується виявляти підвищену пильність, уважно стежити за новинами та рекомендаціями місцевих органів влади, уникати місць масового скупчення людей та уважно відстежувати подальший розвиток ситуації в країні. При плануванні поїздок до Шрі-Ланки рекомендуємо відстежувати повідомлення компетентних органів країни. Рекомендуємо постійно мати при собі документи, які посвідчують особу та підтверджують законність перебування в Шрі-Ланці, а також неухильно виконувати законні вимоги та вказівки представників місцевих правоохоронних органів та військових», – йдеться у повідомленні.

У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю і здоров’ю, а також у разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, громадянам України рекомендують невідкладно звертатися до Посольства України в Індії за тел. «гарячої лінії»: +919205507157, консульський відділ: +91 1126145093, адреса електронної пошти:[email protected], або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 2381657, електронна пошта: [email protected], а також до Почесного консульства України у Соціалістичній Республіці Шрі-Ланка: № 40/1, Dickman’s Road, Colombo-05, Sri Lanka, тел.+94-112588924/2584698, ел.пошта: [email protected], [email protected].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *