ОСТАННІ НОВИНИ

Судове рішення про незакону націоналізацію Приватбанку ускладнює співпрацю з МВФ та Світовим банком, - НБУ

Соломія Головіна

|

Рішення суду щодо незаконності націоналізації Приватбанку має потенційні ризики для фінансової стабільності в Україні, а також ускладнює співпрацю з МВФ, Світовим банком та ЄБРР. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

 

«Відповідне рішення суду створює правову невизначеність, а отже, і потенційні ризики для фінансової стабільності в Україні у майбутньому. Це рішення суду також ускладнює співпрацю із міжнародними фінансовими організаціями, зокрема МВФ, Світовим банком та ЄБРР, а також захист інтересів держави у судових процесах в інших юрисдикціях щодо відшкодування збитків, завданих банку та державі колишніми власниками Приватбанку», – мовиться у інформації НБУ.

Зауважимо, що Рада з фінансової стабільності (РФС) провела позачергове засідання за участі представників Міжнародного валютного фонду, Світового банку та Європейського банку реконструкції і розвитку. Члени РФС обговорили потенційний вплив на фінансову стабільність рішення суду щодо незаконності націоналізації Приватбанку та домовилась про подальші дії.

Учасники засідання констатували, що після схвалення рішення окружним адміністративним судом Києва про неправомірність виведення неплатоспроможного Приватбанку з ринку ситуація залишається спокійною та контрольованою. Банк працює у звичайному режимі, повністю і вчасно виконує усі зобов’язання перед клієнтами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *