ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 23 тисячі виборців змінили місце голосування на Львівщину

Андрій Котенський

|

За даними Державного реєстру виборців, 23 020 громадян перед другим туром виборів змінили місце голосування на Львівську область. Перед першим туром змінили місце голосування, обравши виборчу дільницю в межах Львівщини – 20 916 виборців. Про це Львівському порталу повідомили у Громадянській мережі ОПОРА.

 

Як відомо, подати документи для зміни місця голосування перед другим туром можна було до 15 квітня включно. Виборці мали 9 днів для того, аби скористатись цим правом.

«7 квітня Центральна виборча комісія затвердила постанову «Про проведення повторного голосування». Із 8-го люди почали звертатись. З вівторка-середи (9-10 квітня) вже почалися черги», —  розповідає начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців Львівської ОДА Зоряна Павлів.

Впродовж усього цього періоду змінили місце голосування на Львівську область 23020 виборців — на 2104 більше ніж перед першим туром. Більше половини таких виборців (10534 особи) —  це мешканці Львівщини, які змінили місце голосування на іншу дільницю в межах свого регіону.

До п’ятірки регіонів та міст з найбільшою кількістю мешканців, які вирішили проголосувати у Львівській області також увійшли Донеччина (1327 виборців), Дніпропетровщина (948 виборців), місто Київ (885 виборців) та  Івано-Франківщина (884 виборців).  Окрім того,   Львівська область увійшла до ТОП-5 регіонів України, які виборці обирали для себе новим місцем для голосування.

Примітно, що перед першим туром простежувалась та сама тенденція. Найбільше виборців, котрі змінили місце голосування на дільницю в межах Львівщини,  мали виборчу адресу у Львівській, Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській області та місті Києві.

Зважаючи на досвід дня виборів 31 березня, Зоряна Павлів наголошує: «Деякі люди, які змінили місце голосування, не могли себе знайти в списках виборців на дільницях. У відділах Реєстру ми завжди попереджаємо, що шукати себе треба в кінці списку, саме в кінці».

Якщо виникли труднощі з пошуком себе у списку виборців на дільниці, начальниця відділу адміністрування ДРВ радить телефонувати до відділу Реєстру за місцем перебування або реєстрації виборця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *