ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбувся перший Всеукраїнський благодійний фестиваль «Крила весни»

Андрій Котенський

|

У Львові відбувся перший Всеукраїнський благодійний інтегрований фестиваль творчості та добра «Крила весни. Львів-2019».Організували та провели фестиваль громадські організації Ротарі-клуб «Львів-Княжий» (місто Львів), ГО «Подаруй життя» (місто Київ), ГО «Рій Мрій – благодійний, культурно – освітницький проект» (місто Київ). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

Фестиваль відбувся під гаслом «Якщо кожен буде творити добро в межах своїх можливостей, можливості добра будуть безмежними», та об’єднав вихованців дитячих будинків, дітей з інвалідністю, різних нозологій, дітей із сімей, що опинились в складних життєвих умовах та дітей бійців АТО.

Фестиваль відбувся на трьох локаціях: спортивні змагання «Ігри із смайлами», інтелектуальний брей-ринг «Що? Де? Коли?» та творчий простір, на якому проводились всілякі майстер-класи. Стронгмен Олег Пилип’як влаштував для дітей справжнє спортивне шоу, піднявши штангу, вагою 120 кг. Брейн-ринг провів клуб спортивного «Що? Де? Коли?» Львівського національного університету ім.Ів.Франка.

На творчій локації тривали еко — майстер-класи по розпису яворівської іграшки з Остапом Сойкою та Оксаною Когут, по розпису еко-торбинки з майстрами з палацу імені Гната Хоткевича. Діти робили свічки разом з бджілками із ГО «Рій Мрій», робили ляльки — мотанки та розписували писанки разом з волонтерами ГО «Турбота в Дії» (місто Львів). «Еко-бібліотека» Львівської обласної бібліотеки для дітей презентувала для дітей еко — книжки та вчила сортувати сміття”. На еко-локації фестивалю тривало сортування пластикових корків для передачі їх на підприємство із переробки вторинної сировини. Кошти, виручені за здачу корків, перераховуються відповідним підприємством на рахунок БФ «Сестри Даліли», для купівлі життєво необхідних ліків та медичного обладнання хворим на легеневу гіпертензію.

Нагородження переможців у «Іграх із смайлами» провів відомий боксер Андрій Котельник, срібний призер Олімпійських Ігор 2000 року (Сидней, Австралія), переможець Кубка Європи 1999 року (Львів, Україна), переможець першості Європи серед юніорів 1995 року (Шіофок, Угорщина), 5-ти разовий чемпіон України.

«Фестиваль допоміг дітям в соціальної адаптації, формуванні власної громадської позиції, в розвитку креативної особистості, віри в свої творчі здібності та прагнення до любові та дружби. Також фестиваль привернув увагу суспільства до питань екології, збереження навколишнього середовища, благоустрою міста. Перший інтеграційний благодійний фестиваль «Крила Весни. Львів 2019» вийшов мега позитивним», — повідомили організатори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *