ОСТАННІ НОВИНИ

Стартувала реєстрація на Global Teacher Prize Ukraine 2019: вчителі можуть поборотися за чверть мільйона гривень

Вероніка Рой

|

З 11 квітня до 1 серпня триває реєстрація для участі в щорічній національній премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2019. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України.

 

Цього року переможець премії отримає рік безкоштовного навчання, поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2020 та головний грошовий приз – 250 000 гривень. Окрім того, цьогоріч вперше передбачено додатковий приз для школи, де працює переможець, – сучасну бібліотеку зі зручними робочими місцями та комп’ютерним обладнанням.

«Саме освітяни зараз виховують майбутніх президентів країни, інноваторів, лідерів думок. Сучасна школа – не про минуле, вона про зміни в суспільстві, про інновації. Мета премії – наголосити на важливості професії вчителя, бо майбутнє України починається сьогодні в шкільних аудиторіях», – відзначила, голова громадської спілки «Освіторія», організатор та голова журі премії Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин.

Податися на участь у конкурсу вчитель може самостійно або ж може бути номінований учнями, батьками, колегами чи іншими небайдужими, які вважають його гідним визнання. Зареєструватися можна на офіційному сайті: http://globalteacherprize.org.ua

Довідка

За два роки в національній премії Global Teacher Prize Ukraine взяли участь понад 5000 учителів. Переможець 2017 року – Пауль Пшенічка, вчитель фізики з Чернівців, потрапив до рейтингу «100 найвпливовіших українців» журналу «Фокус» (уперше за 26 років незалежності в такому рейтингу опинився педагог) та виступив перед депутатами з трибуни Верховної Ради. А переможець премії 2018 року – викладач інформатики із Запоріжжя Олександр Жук, увійшов до рейтингу «30 under 30» за версією Kyiv Post та до Топ-10 інноваторів України у рейтингу журналу «Фокус».

Global Teacher Prize – «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Це одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення, а у сфері освіти – перша і єдина премія такого масштабу. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить 1 000 000 доларів. Національну премію в Україні з 2017 року реалізує громадська спілка «Освіторія», мета якої не лише популяризувати новаторські підходи в освіті, а й підняти престиж професії вчителя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *