ОСТАННІ НОВИНИ

Лише 1% мешканців Львівщини поставив «відмінно» якості меддопомоги, – дослідження

Соломія Головіна

|

62% респондентів задоволені якістю медичних послуг у закладах охорони здоров’я Львівщини. Такі результати показало дослідження оцінки якості життя, яке сьогодні, 15 квітня, під час апаратної наради у Львівській ОДА презентувала заступник директора департаменту економічної політики Марта Бухтіярова, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як вона зауважила, на питання щодо того, як респонденти загалом оцінюють якість медичних послуг у закладах охорони здоров’я нашого регіону,  оцінку «відмінно» дав лише 1%, «добре» – 24%, «задовільно» – 62%, «незадовільно» – 13%.

«Що стосується незадовільної оцінки якості медпослуг у закладах охорони здоров’я, то найбільше незадоволених у Самборі, Дрогобицькому, Радехівському, Старосамбірсьому  та Стрийському районах.  Додам, що у Радехівському та Стрийському районах також незадоволені сімейними лікарями», – сказала Марта Бухтіярова.

Також, за її словами, дослідження показало, що 71% опитуваних задоволений вибором сімейного лікаря.

«Однак, цікаво, що більша частина мешканців Борислава Трускавця, Радехівського району вказали, що незадоволені. Особливо це стосується Борислава: 19,2% незадоволені своїм сімейним лікарем. З іншого боку у Дрогобичі 98% респондентів задоволені, у Жовківському районі – 88%, Мостиському та Перемишлянсьому районах – трішки більше 90%», – зазначила Марта Бухтіярова.

При цьому вона додала, що на питання щодо того, як ставляться мешканці Львівщини до вакцинації, відповідь «позитивно» дали 43% респондентів,  «негативно» – 20,6%. При цьому не можуть точно сказати – 36,4% населення.

«Із них сільська місцевість менш обізнана щодо вакцинації: 22,4% негативно до неї ставляться, 36,7% не можуть сказати, як вони ставляться до вакцинації», – зауважила посадовиця.

Додамо, що опитування проводилося у лютому-березні 2019 року у всіх районах Львівської області. Ним охоплено понад 7 тисяч респондентів.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *